Не чекајте спасител, спасителот сте вие

  • by

Треба да имате во предвид дека приказните околу принцот на бел коњ се само приказни кои се измислени за да се развие фантазијата кај малите деца. Она на што секогаш се потпира една повредена душа е надежта дека ќе дојде принцот и ќе ја спаси.

Сомнежот – наголемиот непријател на човекот

  • by

Во сите мои тешки духовни моменти секогаш во мене постоеше оној мој внатрешен глас, моето духовно јас кое ме водеше низ секој нов ден и кое ми беше патоказ низ деновите кои надоаѓаа. Она во што бев сигурна беше фактот дека вербата во себе е највредното нешто кое може да го поседува една душа.