sobp6

Животот како најскапоцен дар

  • by

Да си дојден овде, да имаш можност да уживаш во сите убавини и благосоловености кои ти ги нуди овој живот навистина е голем огромен дар од Бога. Секоја човекова душа најпрвин треба да биде благодарна што има можност и привилегија да биде токму овде и токму сега. Никој од нас не е овде случајно.

Отфрлете ги програмите и убедувањата од другите

  • by

Работејќи со многу луѓе дојдов до едно спознание дека многу идеи, многу планови и многу соништа не им се оствариле токму од длабоките програми или убедувања кои им се всадени во нив, а кои што се пред се` наметнати од другите луѓе

На егото духовното му е непознато

  • by

Сигурно во текот на вашиот живот барем еднаш сте ја слушнале реченицата ,,Јас немам его,,. Сите луѓе имаат его и сите души во текот на својот живот правеле одредени постапки, носеле одлуки водени од нивното его.

Чувство на вина и себеобвинување

  • by

Честопати во животот ви се појавува чувство на себеобвинување, чувство на вина, грижа на совест или пак каење. Водејќи се од своите претходни избори, за вас можеби понекогаш и погрешни избори, ви се раѓа во вас чувство на себеобвинување.

Грижата е самоповредување со сопствените мисли

  • by

Дали е грижата составен дел од вашиот живот и за што ви користи. Тоа е првото прашање кое треба да си го поставите на себе. Да се грижиме за иднината или да се грижиме за минатото. Луѓето живеат во постојани грижи врзани за нивната сегашност, минато и нивната иднина.

Не мислете на она што го немате

  • by

Живеењето во постојани мисли што се` немате и зошто тоа што го сакате го немате е навистина погубно за вас и вашата душа. Она каде најчесто луѓето се фокусираат е на работите кои ги немаат. Немам одредени материјални нешта, немам доволно финансии, немам добро здравје, немам соодветен партнер, немам убава работа и така, безброј немам.

Биди херој, а не жртва

  • by

Да се помине и да се живее овој живот во улога на жртва е навистина еден од најлесните избори кои луѓето си ги прават. Ставајќи се себеси во улогата на жртва, очекуваат подобра реалност со внатрешно посакување да бидат сожалувани од другите.

Изговори, изговори, изговори…

  • by

Изговорите во минатото секогаш беа дел од моето живеење. Секогаш барав и сама си креирав одредени изговори за да не превземам акција и да не направам чекор. Длабоко тонев во зоната на комфорот во која долго време бев западната.

Не чекајте спасител, спасителот сте вие

  • by

Треба да имате во предвид дека приказните околу принцот на бел коњ се само приказни кои се измислени за да се развие фантазијата кај малите деца. Она на што секогаш се потпира една повредена душа е надежта дека ќе дојде принцот и ќе ја спаси.

Сомнежот – наголемиот непријател на човекот

  • by

Во сите мои тешки духовни моменти секогаш во мене постоеше оној мој внатрешен глас, моето духовно јас кое ме водеше низ секој нов ден и кое ми беше патоказ низ деновите кои надоаѓаа. Она во што бев сигурна беше фактот дека вербата во себе е највредното нешто кое може да го поседува една душа.