Љубомората како чувство од најниска вибрација

  • by

Сигурна сум дека секоја човекова душа во еден момент од нејзиниот живот го почувствувала чувството на љубомора на другите. Љубомората е сосема природно, човечко чувство и како такво е составен дел од нашето патување наречено живот. Да се биде љубоморен… Read More »Љубомората како чувство од најниска вибрација

Афирмирајте секојдневно

  • by

Афирмацијата може да биде желба за тоа што го немаме или потврда за тоа што го имаме. Во денешно време, многу често се зборува за афирмациите како начин за привлекување на посакуваното, но најчесто се презентира недоволно објаснет и погрешен… Read More »Афирмирајте секојдневно

Разговор со Дуке Бојаџиев – композитор, продуцент и пијанист

  • by

За прв пат на моја особена чест и огромно задоволство имам пред мене една прекрасна и посебна душа како гостин во ,,Разговори со Билко,,  – големото уметничко име и виртуозот Дуке Бојаџиев. Благодарам од срце што прифати да бидеш мој… Read More »Разговор со Дуке Бојаџиев – композитор, продуцент и пијанист

Јас сум чиста и безусловна љубов

  • by

Она што е љубов е сосема спротивно од она што НЕ е љубов. За да дознаете што е љубовта, најпрвин мора да спознаете и почувствувате што НЕ е љубовта. Сите знаеме дека љубовта постои, но дали сме ја виделе, дали… Read More »Јас сум чиста и безусловна љубов

Животот како најскапоцен дар

  • by

Да си дојден овде, да имаш можност да уживаш во сите убавини и благосоловености кои ти ги нуди овој живот навистина е голем огромен дар од Бога. Секоја човекова душа најпрвин треба да биде благодарна што има можност и привилегија да биде токму овде и токму сега. Никој од нас не е овде случајно.

Отфрлете ги програмите и убедувањата од другите

  • by

Работејќи со многу луѓе дојдов до едно спознание дека многу идеи, многу планови и многу соништа не им се оствариле токму од длабоките програми или убедувања кои им се всадени во нив, а кои што се пред се` наметнати од другите луѓе

На егото духовното му е непознато

  • by

Сигурно во текот на вашиот живот барем еднаш сте ја слушнале реченицата ,,Јас немам его,,. Сите луѓе имаат его и сите души во текот на својот живот правеле одредени постапки, носеле одлуки водени од нивното его.

Чувство на вина и себеобвинување

  • by

Честопати во животот ви се појавува чувство на себеобвинување, чувство на вина, грижа на совест или пак каење. Водејќи се од своите претходни избори, за вас можеби понекогаш и погрешни избори, ви се раѓа во вас чувство на себеобвинување.

Грижата е самоповредување со сопствените мисли

  • by

Дали е грижата составен дел од вашиот живот и за што ви користи. Тоа е првото прашање кое треба да си го поставите на себе. Да се грижиме за иднината или да се грижиме за минатото. Луѓето живеат во постојани грижи врзани за нивната сегашност, минато и нивната иднина.

Не мислете на она што го немате

  • by

Живеењето во постојани мисли што се` немате и зошто тоа што го сакате го немате е навистина погубно за вас и вашата душа. Она каде најчесто луѓето се фокусираат е на работите кои ги немаат. Немам одредени материјални нешта, немам доволно финансии, немам добро здравје, немам соодветен партнер, немам убава работа и така, безброј немам.