snezana

Очекувања…

  • by

Она каде што луѓето најчесто и најмногу грешат е фактот што имаат очекувања. Очекувања за некоја нивна замислена слика која во иднина сакаат и треба да ја живеат. Очекувањата мене во мојот личен живот ме однесоа до дното. Иницијалната каписла… Read More »Очекувања…

Јас сум она што си ти

  • by

…,,И кога ќе помислиш дека не сум до тебе, секогаш нека ти пролета мисла и сети се дека овој пат има некој до тебе.Овој пат се’ е поразлично.И не само до тебе, туку и со тебе.Не мачи ја мислата, не… Read More »Јас сум она што си ти

Сокриена сенка

  • by

Се обидов да те најдам. Неуспешно. Те барав во песните, те барав во секој стих, неуспешно. Од кого се криеш о, љубов моја? Од мене, од себе или од непознатото? А како можеме да се скриеме од самите нас, како… Read More »Сокриена сенка

Луѓето си се такви па такви. Можете ли да ги измените?

  • by

Најмногу треба да внимавате и да се оттргнете од луѓето кои се бездушни. И сега нема да говорам кои се тие луѓе затоа што впрочем сметам дека точно знаете што значи човек бездушен. Лесно е да спаѓате во категорија на… Read More »Луѓето си се такви па такви. Можете ли да ги измените?

Лажна реалност

  • by

Лажни вредности. Лажни искрености. Лажни љубови. Лажни пријателства. Лажни родителства. Лажни емоции. Лажни прегратки. Во овој век, во ера каде што човекот треба да се наврати на суштината на неговото постоење, наместо тоа, тој се разобличува во раскол, блуд и… Read More »Лажна реалност

Случајностите не се случајни

  • by

…,,Локацијата и часот беа закажани. Во утринските часови требаше да да најдеме на она место кое јас го одбрав, она место кое ми дава сила за секој нов ден. Место кое ме потсетува дека јас не сум овде случајно. Место… Read More »Случајностите не се случајни

Мојата борба со сомнежот, стравот и вербата

  • by

Уверението креира. Во она што си уверен тоа и ќе се манифестира. Но, секогаш постои ,,но,, зар не?  Збор мал само со две букви а толку прави проблеми. Ах… Човечкото битие живее во страв, во безброј сомнежи притоа знаејќи дека… Read More »Мојата борба со сомнежот, стравот и вербата

Љубовно писмо до мојата душа близнак

  • by

…,,Знам. И јас те чекав. Не само што те чекав, туку и ти напишав порака, многу одамна, мноогу одамна. Порака напишана од дното на ова мое срце, порака дека еден ден ќе се појавиш. Сите овие години живеев во верба… Read More »Љубовно писмо до мојата душа близнак

Афирмирајте секојдневно

  • by

Афирмацијата може да биде желба за тоа што го немаме или потврда за тоа што го имаме. Во денешно време, многу често се зборува за афирмациите како начин за привлекување на посакуваното, но најчесто се презентира недоволно објаснет и погрешен… Read More »Афирмирајте секојдневно

Разговор со Дуке Бојаџиев – композитор, продуцент и пијанист

  • by

За прв пат на моја особена чест и огромно задоволство имам пред мене една прекрасна и посебна душа како гостин во ,,Разговори со Билко,,  – големото уметничко име и виртуозот Дуке Бојаџиев. Благодарам од срце што прифати да бидеш мој… Read More »Разговор со Дуке Бојаџиев – композитор, продуцент и пијанист